Lektoriranje

Lektoriramo hitro, kakovostno in cenovno ugodno. Čas in cena lekture sta odvisna od zahtevnosti in obsega besedila. Zaključno delo nam pošljite v pregled pred naročilom in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja. Ne lektoriramo le zaključnih del, temveč tudi ostala besedila, kot so članki, revije, letna poročila, navodila, zborniki ...

Vaše delo lektoriramo v dogovorjenem času. Po navadi je delo opravljeno v 2 delovnih dneh, če pa se vam zelo mudi, se lahko dogovorimo za krajši čas, vendar je čas lekture odvisen od dolžine in težavnosti vaše naloge ter števila naročil. 

Številni visokošolski zavodi zahtevajo podpisan obrazec z izjavo lektorja. Prosimo vas, da nam ga ob naročilu posredujete. V kolikor ima visokošolski zavod pravilnik, v katerem piše tudi glede jezikovnega sloga, ali če so v njem navedeni lektorski nasveti, predložite tudi tega. 

Zakaj zaupati lektoriranje ravno nam?

  • Upoštevamo dogovorjene roke. Lekturo krajših nalog (do 50 lektorskih pol) lahko opravimo v roku 24 ur, samo opozorite nas, da se vam mudi.
  • Priskrbimo lektorja z ustrezno izobrazbo. Vsi naši lektorji imajo najmanj univerzitetno izobrazbo ustrezne jezikoslovne/slovenistične smeri (univ. dipl. slov., prof. slov., univ. dipl. spl. jez. ipd.). Na željo stranke lahko pošljemo tudi skenirano dokazilo o diplomiranju lektorja. Prosimo le, da nas obvestite, kakšno izobrazbo potrebujete, oz. nam posredujte obrazec, ki ga moramo izpolniti.
  • Pri nas ne le lektoriramo, temveč zaključna dela tudi tehnično oblikujemo, natisnemo in zvežemo ter prevedemo povzetek. Tako vam ni treba iskati ločenih ponudnikov za vsako storitev posebej, ampak vse opravite pri nas. Vaše zaključno delo je lahko lektorirano, tehnično urejeno, natisnjeno in lično zvezano v najkrajšem možnem času.
  • Po zaključku lekture vam pošljemo 2 Wordova dokumenta; enega z označenimi spremembami (preverite lahko vsak lektorski popravek) in končnega z že sprejetimi vsemi spremembami.
  • Smo prijazni in se za vsakega študenta potrudimo po najboljših močeh.

.

Kaj vključuje lektoriranje?

Lektoriranje je pravopisno in slovnično urejanje besedila. Lektoriranje ni tehnično urejanje, zato lektor ne popravlja razmikov vrstic, robov, poravnave in podobnega. Lektoriranje tudi ni iskanje in dodajanje manjkajočih podatkov v seznam literature in virov, prav tako to ni podrobno urejanje citiranja znotraj besedila. Na očitne tovrstne napake vas opozorimo in ponudimo možnost, da vam jih uredimo za doplačilo.

OBRAZEC ZA PONUDBO LEKTURE

Maks velikost datoteke 2 MB

*Če je datoteka velika med 2 in 25 MB, nam jo posredujte na lektura@diplomska.si. Če je datoteka večja od 25 MB, nas pokličite na 070 737 300 ali 070 737 101, da najdemo drugo rešitev (npr. prenos datoteke prek We Transferja).


Cenik lektoriranja (z DDV na lektorsko polo – 1500 znakov brez presledkov):
Diplomske in magistrske naloge: od 2,2 € dalje (odvisno od težavnosti in dolžine naloge) 
Doktorske disertacije: po dogovoru

*Ceno lekture določimo pred začetkom dela, s katerim začnemo šele po vaši potrditvi.
*Število znakov v Wordu 2010 in 2013 preverite takole: Meni Pregled –> Preverjanje –> Število besed.