Lektoriranje

Lektoriramo hitro, kvalitetno in cenovno ugodno. Čas in cena lekture sta odvisna od zahtevnosti in obsega besedila. Zaključno delo nam pošljite v pregled pred naročilom in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja. Ne lektoriramo le zaključnih del, temveč tudi ostala besedila, kot so članki, revije, letna poročila, navodila ...

Vaše delo lektoriramo v dogovorjenem času. Po navadi je delo opravljeno v 2 delovnih dneh, če pa se vam zelo mudi, se lahko dogovorimo za krajši čas. Vendar je čas lekture odvisen od dolžine in težavnosti vaše naloge ter obsega naročil. 

Pogosto fakultete zahtevajo podpisan obrazec z izjavo lektorja. Prosimo vas, da nam ga ob naročilu posredujete. V kolikor ima fakulteta pravilnik, ki vsebuje tudi jezikovni slog ali lektorske nasvete, predložite tudi tega. 

Zakaj zaupati lektoriranje nam?

• Upoštevamo dogovorjene roke. Lekturo krajših nalog (do 30 strani) lahko opravimo v roku 24 ur, samo opozorite nas, da se vam mudi.
• Priskrbimo lektorja z ustrezno izobrazbo. Vsi naši lektorji imajo končano najmanj univerzitetno izobrazbo ustrezne jezikoslovne/slovenistične smeri (univ. dipl. slov., prof. slov., univ. dipl. spl. jez. ipd.). Na željo stranke lahko pošljemo tudi skenirano dokazilo o diplomiranju lektorja. Prosimo le, da nas obvestite, kakšno izobrazbo potrebuje oz. nam posredujte obrazec, ki ga moramo izpolniti.
• Pri nas ne le lektoriramo, diplomska dela tudi tehnično urejamo, tiskamo in vežemo ter prevajamo povzetke. Tako vam ni treba iskati ločenih ponudnikov za vsako storitev, ampak vse opravite pri enem. Vaše diplomsko delo je lahko lektorirano, tehnično urejeno, natisnjeno in lično vezano v najkrajšem možnem času.
• Po zaključku lekture vam pošljemo 2 Wordova dokumenta, enega z označenimi spremembami (sprejmete lahko vsako posebej) in končnega z že sprejetimi vsemi spremembami.
• Smo prijazni in se za vsakega študenta potrudimo po najboljših močeh.

Kaj vključuje lektoriranje?

Lektoriranje je pravopisno in slovnično urejanje besedila. Lektoriranje ni tehnično urejanje, zato lektor ne popravlja razmikov vrstic, robov, poravnave in podobnega. Lektoriranje tudi ni iskanje in dodajanje manjkajočih podatkov v seznam virov in literature, prav tako ni podrobno urejanje citiranja znotraj besedila. Na očitne tovrstne napake vas opozorimo in ponudimo možnost, da vam jih za doplačilo uredimo.

OBRAZEC ZA PONUDBO LEKTURE

Max velikost datoteke 2MB

*Če je datoteka velika med 2 in 25 MB, nam jo posredujte na lektura@diplomska.si. Če je datoteka večja od 25 MB, nas pokličite na 070 737 300 ali 070 737 101, da najdemo drugo rešitev.


Cenik lektoriranja (z DDV na lektorsko polo – 1500 znakov brez presledkov):
Diplomska in magistrska dela: od 1,4 € dalje (odvisno od časa, težavnosti in dolžine naloge) 
Doktorske disertacije: po dogovoru

*Ceno lekture določimo pred začetkom dela, s katerim začnemo šele po vaši potrditvi. 
*Število znakov v Wordu najdete takole: Meni Orodja (Tools) –> Štetje besed (Word count).