Pogosta vprašanja

Kako hitro lahko natisnete in zvežete diplomsko nalogo?

Po potrditvi »hitrega naročila« zagotavljamo, da bo diplomska naloga gotova v 3 urah. Po dogovoru lahko nalogo naredimo tudi hitreje.

Fakulteta ima posebne zahteve ob vezavi diplomske naloge.

Ob naročilu nas opozorite na posebnosti in pripišite telefonsko številko, da vas lahko pokličemo.

Kako je z dostavo diplomske naloge?

Priporočamo osebni prevzem, lahko pa jo seveda tudi varno zapakiramo in pošljemo prek običajne pošte. Zaračunamo le dejansko ceno pošiljanja, ki je odvisna od teže pošiljke.

Zakaj mnogi ponudniki pravijo, da je treba pri vezavi diplomske naloge počakati 24 ur?

Pogosto je to izgovor, saj diplomskih nalog ne vežejo sami, pač pa to zanje naredi nekdo drug. Pri nas vse naredimo sami. V redkih primerih, ko je diplomska ali magistrska naloga debelejša, vezava vzame več časa, vendar manj kot 24 ur.

Kako lahko zagotovite tako nizko ceno barvnega izpisa?

Nizko ceno lahko zagotovimo zaradi lastne inovacije, ki občutno poceni barvni izpis. Več o inovaciji si lahko preberete na spletni strani www.optiprint.si.

Zakaj svetujete, da pošljem diplomsko nalogo v formatu .pdf?

Pri Wordovih dokumentih se ob tiskanju pogosto pojavljajo odstopanja pri presledkih, naslovih in podobnem. Po navadi je vse, kot mora biti, če se datoteko odpre z identičnim programom (npr. z Wordom 2007, če je bila diplomska naloga izdelana v tej različici, in ne npr. z Wordom 2000). Kljub temu pa priporočamo format .pdf, saj datoteko tako vedno natisnemo točno takšno, kot ste nam jo poslali. V Wordu 2007 ali novejšem lahko pretvorite datoteko v format .pdf že znotraj Worda. V kolikor imate starejši Word, vam predlagamo, da si naložite enega izmed brezplačnih programov za enostavno pretvorbo katerih koli dokumentov v format .pdf. Eden izmed programov je tudi PDF Creator, ki ga najdete na tem naslovu: http://www.pdfforge.org/pdfcreator.

Na kaj moram biti posebej pazljiv pri diplomski nalogi glede tiska in vezave?

Pravzaprav ni posebnih zahtev, sledite le navodilom fakultete. Ko nam oddate zaključno delo, naj bo ta v formatu .pdf, sama platnica pa v Wordu.

Kaj so zrcalni robovi?

Zrcalni robovi pridejo v poštev pri dvostranskem tisku. Če vaša fakulteta predpisuje obojestranski tisk in notranji rob večji kot zunanji, potem morate nastaviti v dokumentu odseke, kjer so zrcalni robovi. Kar pomeni, da bo vsaka leva stran v tiskani diplomi imela desni rob večji, vsaka desna stran pa bo imela v tiskani diplomi večji levi rob. Vedno bo večji notranji rob, kjer je vezava.